Η ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ειδικότητα ξεκίνησε το 1746 από τον καθηγητή Andry στο Παρίσι για να θεραπεύσει τις σκελετικές ανωμαλίες των παιδιών. Έτσι προήλθε και το όνομά της -ορθόν παιδίον-.

Τώρα πλέον, η ειδικότητα της Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας -όπως είναι ο πλήρης τίτλος της- ασχολείται με παθήσεις και κακώσεις, τραυματισμούς άνω, κάτω άκρων, σπονδυλικής στήλης, τόσο ενηλίκων όσο και παιδιών, καθώς και με τα μεταβολικά νοσήματα των οστών όπως είναι η οστεοπόρωση. Επίσης περιλαμβάνει και τα χειρουργεία άνω κάτω άκρων και  σπονδυλικής στήλης.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ:

ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ  ώμος, αγκώνας, άκρα χείρα
ΚΑΤΩ ΑΚΡΟΥ ισχίο γόνατο άκρος πόδας
ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ αυχένας ράχη μέση
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ
ΠΑΙΔΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ κύφωση σκολίωση
ΚΑΚΩΣΕΙΣ
ΘΛΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ:

ΩΜΟΥ  
ΑΓΚΩΝΑ
ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΟΣ 
ΙΣΧΙΟΥ
ΓΟΝΑΤΟΣ
ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ
ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ
ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ  ώμου γόνατος

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΠΡΟΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (PROLOTHERAPY)

Ενέσιμη θεραπεία αναγέννησης για μύες και συνδέσμους.  Αντιμετωπίζει τον πόνο που προέρχεται από εκφύλιση μυών και συνδέσμων είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω υπέρχρησης του μέλους. Είναι επίσης μια πολύ καλή θεραπεία για αστάθειες αρθρώσεων που προέρχονται από τραυματισμούς και στις αθλητικές κακώσεις.
Το διάλυμα που εγχύεται  στο σημείο πρόσφυσης των συνδέσμων περιέχει αυξητικούς παράγοντες  που προκαλούν  αναγέννηση του συνδέσμου και σταθερότητα στην άρθρωση και έτσι καταπολεμά τον  πόνο.
Η θεραπεία μπορεί να γίνει και μέσα στην άρθρωση για την αντιμετώπιση του πόνου της οστεοαρθρίτιδας.
Συχνές εφαρμογές  σε γόνατο {αρθρίτιδα ,αστάθειες}  ποδοκνημική {διαστρέμματα}  ώμο  {περιαρθρίτιδες} αγκώνα {επικονδυλίτιδες}  άκρα χείρα  {αρθρίτιδες δακτύλων}

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΛΑΖΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ  (LAZER THERAPY PAIN)

Χρήση  lazer  μέσης ισχύος { mid lazer} για την αντιμετώπιση του πόνου. Eίναι μέθοδος ανώδυνη που στηρίζεται στην βιοδιέγερση που προκαλούν οι ακτίνες του lazer  στα κύτταρα του οργανισμού. Έτσι  ενεργοποιείται η κυτταρική λειτουργία με στόχο την αυτοεπούλωση της βλάβης. Ο οργανισμός διορθώνει μόνος την ζημιά του. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε αυχενικά σύνδρομα, ραχιαλγίες, οσφυαλγίες, πόνο στα γόνατα, περιαρθρίτιδες, επικονδυλίτιδες, τενοντίτιδες, διαστρέμματα, αθλητικές κακώσεις.

PRP PLATELET-RICH PLASMA

Ενδοαρθρικές εγχύσεις για αναλγησία και θεραπεία.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Έγχυση ουσιών όπως κολλαγόνο στις πάσχουσες περιοχές για αναλγησία και θεραπεία.